Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Minulla on silmäluomen tulehdus - voinko käyttää piilolinssejä?

Silmäluomen tulehdus
Luomirakkula ja silmäluomen tulehdus.
Silmäluomen tulehdus on melko yleinen sairaus, joka voi iskeä kaikenikäisiin ihmisiin. Sen oireet vaihtelevat, koska syitäkin on useampia. Hoito riippuu luomitulehduksen tyypistä, potilaan iästä ja myös yleisestä fyysisestä kunnosta. Vaikka silmäluomitulehdus eli blefariitti (blepharitis) on ärsyttävä ja epämiellyttävän näköinen, sen ei tiedetä tarttuvan henkilöstä toiseen.

Useimmissa tapauksissa silmäluomen tulehduksesta kärsivät potilas voi jatkaa piilolinssien käyttöä, tosin lääkäri saattaa suositella sen väliaikaista keskeyttämistä. Lääkäri saattaa myös suositella siirtymistä kertakäyttöisten piilolinssien käyttöön ja mahdollisesti päivittäisen käyttöajan rajoittamista. Jatkuvakäyttöiset (yölläkin pidettävät) piilarit ovat luomitulehduspotilaalle huono vaihtoehto.

Luomitulehdus on tauti, joka voi hoitamattomana pahentua ja johtaa muihin silmäsairauksiin. Useimmissa tapauksissa blefariitti aiheuttaa silmäluomen punoitusta, hilseilyä ja kutitusta sekä joskus kyynelnesteen liikavuotoa. Joissakin tapauksissa voi olla silmään liittymättömiä oireita kuten väsymystä, päänsärkyä ja nukkumisvaikeuksia.

Stafylokokkibakteeri usein syynä

Luomitulehdukset voidaan yleensä jakaa kahteen laajaan kategoriaan: silmäluomen etureunan ja takareunan tulehduksiin. Molemmilla on omat aiheuttajansa. Etureunan tulehdukseen liittyy punoitusta silmäripsien juurialueella, kun taas takareunan tulehdus rajoittuu lähemmäksi silmää. Usein nämä esiintyvät samanaikaisesti. Silmäluomen reunan tulehdus johtuu usein stafylokokkibakteerista.

Hoidossa käytetään antibiootteja ja antibioottisia voiteita. Useimmiten hoitoon liittyy toistuva silmäluomen puhdistusrituaali. Silmäluomen puhdistus voi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan säännöllistä pesua lämpimällä vedellä ja puhtaalla pyyhkeellä tai silmiä ärsyttämättömällä lasten shampoolla. Lääkeaineita sisältäviä puhdistustuotteita on apteekissa useita erilaisia. Parhaat tulokset saadaan huolehtimalla silmän ja toisaalta piilolinssien puhdistuksesta säännöllisesti.

Vaikka blefariitti on harmillinen ja ajoittain ikävän näköinen tauti, oikealla hoidolla se saadaan hallintaan ja vaikutukset päivittäiseen elämään jäävät vähäisiksi. Kuten minkä tahansa silmäsairauden kanssa, säännölliset tarkastuskäynnit lääkärillä ovat tarpeen, jotta vältetään taudin eteneminen ja paheneminen.

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto