Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Voiko piilolinssejä käyttää snorklatessa?

Snorklaus
Piilolinssit voivat olla snorklatessa hyvä vaihtoehto, kunhan muistaa varotoimet.
Snorklaus on upea harrastus, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla tilaisuuden koittaessa. Ensikosketus vedenalaiseen maailmaan on mieleenjäävä kokemus, etenkin jos vesi on kirkasta ja näkyvyys hyvä.

Värikkäistä kaloista ja koralliriutoista nauttiessa näkökyvyn tarkkuus korostuu. Moni ensikertalainen miettiikin, voiko snorklatessa käyttää silmälaseja, vai olisivatko piilolinssit parempi vaihtoehto.

Ikävä kyllä snorklaus tai sukeltaminen silmälasien kanssa on melko lailla mahdotonta: kasvomaskeja ei ole suunniteltu asettumaan tiiviisti sankojen ympärille. Myös näkökenttä jäisi silmälasit päässä turhan kapeaksi, ja jo pelkän maskinkin kanssa helposti vaivaavat huurtumisongelmat moninkertaistuisivat. Unohda siis silmälasit!

Ratkaisuksi on kehitetty optisilla vahvuuksilla varustettuja maskeja. Täsmälleen oikeita vahvuuksia ei välttämättä ole saatavilla, mutta valitsemalla tarpeeksi lähellä olevat arvot likinäköinen saa suurta apua. Jos omaa maskia ei ole mukana, tämänkaltaisten erikoisvarusteiden saatavuus lomakohteissa on kuitenkin täysin onnesta kiinni. Ostokselle myös kertyy hintaa.

SnorklausmaskiMikäli taittovirhe on kovin suuri, optinen erityismaski voi itse asiassa vaikeuttaa toimintaa pinnalla, koska ilman sitä on vaikea nähdä. Silmälasien säilytys ja löytäminen keinuvassa veneessä tuo omat haasteensa.

Varotoimet tarpeen

Hyvä uutinen on, että snorklatessa voi käyttää myös tavallisia piilolinssejä, kunhan noudattaa tiettyjä varotoimia. Käytännössä maskin sisälle pääse snorklatessa usein vettä – erityisesti aloittelijoilla – ja sitä menee helposti myös silmiin. Piilolinssi voi huuhtoutua veden mukana pois ja kadota lopullisesti. Tämä voi aiheuttaa erityisesti vaikean likinäköisyyden tapauksessa jopa vaaratilanteita, joten linssien kanssa on syytä olla varovainen. Veneessä on mahdollisesti hyvä pitää mukana varalinssejä ja tarvikkeet käsien desinfiointiin.

Toinen ja salakavalampi ongelma on se, että merivedessä elää monia silmälle vaarallisia eliöitä. Siinä missä korvat on snorklaussession jälkeen hyvä puhdistaa vedellä korvatulehduksen välttämiseksi, myös silmien hyvinvoinnista on tärkeää huolehtia. Sidekalvontulehdus voi levitä helposti, jos snorklausvarusteita käytetään yhdessä tai niitä säilytetään yhteisissä altaissa ilman kunnollista desinfiointia.

Piilolinssien käyttäjät ovat erityisen suuressa vaarassa silmätulehdusten suhteen, koska bakteerit tarttuvat helposti linssin pintaan ja jäävät siihen useiksi päiviksi. Erityisen vaarallinen on merivedessä elävä akantameba, jota esiintyy varsin yleisesti. Akantameba voi aiheuttaa erittäin vaikeasti hoidettavan tulehduksen ja voi johtaa sokeutumiseen.

Tulehdusten välttämiseksi piilolinssit tulisi heittää pois ja vaihtaa uusiin heti snorklauksen jälkeen, etenkin jos vettä on päässyt silmiin vähänkään. Snorklaus onnistuu siis parhaiten kertakäyttöisten yhden päivän linssien kanssa.

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto