Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Voiko linssejä käyttää ilman lääkärin määräystä?

Myös värilliset piilolinssit vaativat reseptinNykyisin on yhä yleisempää hankkia piilolinssit ilman lääkärin määräystä. Erityisen suosittuja ovat värilliset piilolinssit. Taittoa korjaamattomia väri- ja kuviolinssejä käytetään esimerkiksi, kun halutaan vaihtaa silmien väriä hetkellisesti muuten vain tai vaikkapa osana naamiaisasua.

Ajatus voi vaikuttaa harmittomalta, mutta piilolinssien käyttöön ei pidä suhtautua varomattomasti. Linssien hankinta ja käyttö ilman silmän tutkimista ja piilolinssimääräystä on aiheuttanut huolta erityisesti siitä syystä, että monet käyttäjistä ovat hyvinkin nuoria.

Tuntemattomia linssivalmistajia kannattaa välttää

Silmä on herkkä elin ja sarveiskalvo voi vaurioitua helposti. Tämän vuoksi varovaisuus on paikallaan, kun harkitsee värillisten koristelinssien tai muiden piilolinssien hankkimista ilman ammattilaisen kirjoittamaa piilolinssimääräystä. Tällaiset ”roolilinssit” pitää hankkia hyvämaineiselta valmistajalta.

Piilolinssimarkkinoilla on runsaasti tarjolla linssejä alennettuun hintaan, mutta hinnassa ei pidä säästää terveyden kustannuksella. Monet edullisimmista tuotteista eivät ole luotettavia, ja halvalla hankitut linssit voivat vahingoittaa silmän sarveiskalvoa jopa pysyvästi esimerkiksi aiheuttamalla infektion. Koristelinssejä hankkivan kannattaa pysytellä luotettavien linssivalmistajien merkeissä, jollaisia ovat esimerkiksi Bausch & Lomb ja Johnson & Johnson.

Piilolinsseistä on pidettävä huolta

Siinäkin tapauksessa, että päätyy hankkimaan piilolinssit ilman piilolinssimääräystä, on tärkeää hoitaa linssejä yleisten suositusten mukaisesti. Samat menettelytavat pätevät niin silmälääkärin tai optikon määräyksellä kuin ilmankin hankittujen linssien hoidossa.

Piilolinssit tulee puhdistaa oikealla tavalla, aina sekä ennen niiden laittamista silmiin että niiden pois ottamisen jälkeen.

Linssejä ei tule käyttää yli ohjeissa annetun ajan. Tämä koskee sekä päivittäin käytettävää aikaa että linssien kokonaiskäyttöaikaa. Viimeisen käyttöpäivän ohittaneita linssejä ei pidä käyttää. Linssejä ei myöskään pidä vaihdella toisten kanssa.

Kuviolliset "vanity"-piilolinssit voivat olla hauska tapa piristää ulkonäköä yhden illan ajan vaikkapa naamiaisissa. Kun hankkii koristelinssitkin luotettavalta valmistajalta ja muistaa noudattaa huolellisuutta puhtauden suhteen, uudesta ulkonäöstään voi nauttia ja silmät pysyvät terveinä.

 

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto