Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Kuinka välttyä silmien kuivumiselta?

Kuivat silmätBrittiläinen silmäsairauksiin erikoistunut lehti British Journal of Ophthalmology kirjoittaa, että Britanniassa on lähes kolme miljoonaa piilolinssien käyttäjää, joista suuri osa kärsii silmien kuivumiseen liittyvistä oireista. Piilolinssejä pidetään suurimpana syypäänä silmien kuivumiseen.

Syitä silmien kuivumiseen

Piilolinssit peittävät silmän värikalvon ja estävät siten joskus kyynelnesteen pääsyn alueelle, jolloin silmä kuivuu. Kuivuminen ilmenee punoituksena, lisääntyneenä silmän räpyttelemisenä, joskus myös linssien sumuisuutena ja näön sumentumisena.

Kertakäyttöiset pehmeät piilolinssit saavat erityisen usein aikaan silmien kuivumista; syynä tähän on niiden käyttäminen yli suositellun aikarajan. Useimpien nykyisten piilolinssien koostumus on suurelta osin vettä. Jos linssejä on pidetty kauemmin kuin suositus on, vesi alkaa hävitä muovisen linssin sisältä. Kun näin tapahtuu, linssi imee automaattisesti vettä silmän kyynelnesteestä. Tietyt seikat, esimerkiksi kuumuus, tupakansavu ja tuuli voivat vielä pahentaa ilmiötä.

Silmien kuivumisen estäminen

Vaikka silmien jonkinasteinen kuivuminen on melko yleistä, linssien käytöstä ei tarvitse luopua. Ottamalla huomioon muutamia seikkoja voi varmistaa, että silmät eivät kuivu liiaksi ja linssejä on miellyttävä käyttää.

  • Älä käytä piilolinssejäsi yli suositellun käyttöajan.
  • Puhdista linssisi säännöllisesti.
  • Vältä altistumasta ärsykkeille, jotka pahentavat silmien kuivumista (kuumuus, savu, tuuli).
  • Harkitse erityisesti piilolinssejä käyttäville tarkoitettujen kosteuttavien silmätippojen hankkimista. Niitä voi käyttää tilapäisenä ratkaisuna milloin vain, kun tuntuu siltä, että silmät kaipaavat lisävoitelua. Herkkäsilmäisen kannattaa käyttää lisäaineettomia silmätippoja.
  • Liota linssejä hoitonesteessä säännöllisesti. Jos silmien kuivumisen oireita alkaa tulla vain muutama tunti sen jälkeen, kun linssit on laitettu silmiin, linssit voi upottaa liuokseen 5-10 minuutiksi. Se raikastaa linssejä ja niitä on miellyttävämpi käyttää loppupäivän ajan.
  • Hanki piilolinssit, jotka on suunniteltu erityisesti kuivia silmiä ajatellen. Esimerkiksi CooperVision ja American Hydron ovat kaksi kuivien silmien aiheuttamiin ongelmiin erikoistunutta piilolinssien valmistajaa.

 

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto