Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Eläimet piilolinssien käyttäjinä

Koiran harmaakaihiEläimet kärsivät monista samanlaisista fyysisistä ja psyykkisistä vaivoista kuin ihmisetkin. Ahdistuneisuutta, masennusta ja kuuroutta on hoidettu eläimillä vastaavin tavoin kuin ihmispotilaillakin. Yksi uusista tutkimuksen kohteista ovat eläinten "piilolinssit", joilla voidaan hoitaa harmaakaihista kärsiviä eläimiä.

Harmaakaihi eli katarakta on silmän linssin samenemisesta johtuva sairaus. Ihmisillä se liittyy useimmiten korkeaan ikään: kaihileikkauksia tehdään Suomessa keskimäärin 72-74 -vuotiaille. Katarakta voi johtua muustakin syystä ja ilmetä jo paljon aiemmin.

Harmaakaihi aiheuttaa näöntarkkuuden heikkenemistä ja lisääntyneitä heijastuksia. Sitä ei voi ihmisillä korjata silmälaseja tai käyttämällä tavaomaisia piilolinssejä, jotka ovat silmän pinnalla. Näön korjaamiseksi silmän sisään on asetettava uusi linssi, joka korvaa vanhan, kovettuneen ja samentuneen mykiön ja palauttaa potilaan näkökyvyn ennalleen. Toimenpide on usein niin onnistunut, että potilas tarvitsee sen jälkeen vain heikot silmälasit tai piilolinssit, parhaassa tapauksessa ei lainkaan laseja.

Kaihi koirilla

Monet eläimet kärsivät vastaavista kataraktoista kuin ihmisetkin. Koirilla harmaakaihi voi kehittyä useista eri syistä. Perinnöllinen harmaakaihi voi ilmetä jo nuorellakin koiralla. Kohonnut silmänpaine voi johtaa viherkaihiin, joka puolestaan voi aiheuttaa hoitamattomana harmaakaihin.

Koira ei ole näkökykynsä varassa yhtä paljon kuin ihminen, joten sokeakin koira voi elää jokapäiväistä elämäänsä tutussa ympäristössä, jossa se on oppinut huonekalujen paikat ja kulkureitit. Selvää kuitenkin on, että kaihi vaikeuttaa koiran elämää merkittävästi.

Koiran kaihiin ei ole lääkettä, mutta se voidaan hoitaa leikkauksella, jossa silmän sisään asennetaan "piilolinssi" eli samentunut mykiö korvataan keinotekoisella linssillä.

Merileijonat ja kenguru piilolinssien käyttäjinä

Saksalainen S&V Technologies, jonka on perustanut tohtori Christine Kreiner, on kehittänyt toimenpiteen, jolla eläinten näkö palautetaan silmänsisäisen piilolinssin avulla. Leikkauksia on jo tehty monenlaisille ja -kokoisille eläimille, hyvin pienistä hyvin suuriin. Operaatio on tehty onnistuneesti mm. merileijonalle San Diegon Sea Worldissa Kaliforniassa, ja sokealle kengurulle Australiassa. Maailman luonnonsäätiö WWF on sponsoroinut silmäleikkaukset ja piilolinssit kiinalaisille karhuille.

 

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto